İLİMİZDE TELETIP SİSTEMİ BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ YAPILDI
25 Temmuz 2018

İl Sağlık Müdürümüz Dr. Mehmet Sair AVAR'ın katılımıyla, Bakanlığımız Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından ilimizde Teletıp Sistemi bilgilendirme eğitimi yapıldı. Hastaneler arasındaki radyolog iş yükü dağıtımı dengelenerek hastalara daha hızlı rapor verilmesinin hedeflendiği eğitime; Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Mehmet BELEN, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Opr.Dr. Abidin TÜZÜN ile Başkan Yardımcıları Uz.Dr. Abdullah ŞEN, Sağlık İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkan Yardımcısı Hüseyin ÇAKAR, ilimizde görevli Radyoloji Uzmanları, hastanelerimizin Teletıp sorumlu idarecileri ve otomasyon firma yetkilileri de katıldı.

Teletıp Sistemi; radyolojik tetkiklere ait görüntülere web ortamında erişilmesine, bu görüntülerin raporlanabilmesine, radyologlar arası telekonsültasyon yapılabilmesine, tıbbi görüntü ve raporların kalite açısından değerlendirilebilmesine ve e-Nabız uygulaması üzerinden vatandaşlarımız ile paylaşılabilmesine olanak sağlayan bir sistemdir.

• foto2.png
  • foto1.png